dijous, 19 de febrer del 2009

Algunes notícies més per llegir 19/2/09...

La depuradora de l'Alt Maresme reaprofitarà tota l'aigua
Diari Maresme 19/2/09

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha confirmat aquest dijous al matí, a Pineda, que la depuradora de l'Alt Maresme reaprofitarà tota l'aigua que passi per la planta i que s'ha obert el procés de licitació del projecte de redacció del tractament terciari de l'estació.

Anunci

Aquest anunci s'ha produït durant la visita a les obres de la depuradora que han realitzat aquest matí l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, la regidora de Medi Ambient, Mònica Palacín, i el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron.

Redacció

La redacció d'aquest nou projecte comptarà amb un pressupost d'uns 300.000 euros i preveurà també la construcció d'una canonada per recarregar els aqüífers de la Tordera, tal i com estava previst inicialment.

Actuacions

Les obres de construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) Maresme Nord van començar el mes de maig de 2008. Dels tres projectes diferenciats que contempla l'obra, s'han iniciat dos: la canalització del passeig Marítim amb la instal·lació dels col·lectors que hi mancaven i l'adequació de la pedrera del Montapalau on s'habilitarà la depuradora. El tercer projecte, que està previst que comenci el proper mes d'octubre, consistirà en intervenir a la planta de pretractament ubicada al costat del cementiri de Pineda. Els municipis maresmencs que es beneficiaran de la construcció de la depuradora són Calella, Santa Susanna, Malgrat, Palafolls i Pineda de Mar.


L'ACA inverteix cinc milions en el manteniment i la conservació de lleres
Diari de Girona 19/2/09

GIRONA DDG
L'Agència Catalana de l'Aigua ha aprovat un finançament de cinc milions d'euros per al manteniment i la conservació de lleres en tot el territori català. Es desenvoluparan més de 280 actuacions que milloraran la funcionalitat hidràulica dels cursos fluvials alhora que es mantindran els seus valors ambientals.

Les actuacions es distribueixen de la següent manera: 57 a la demarcació de Girona, 38 a Lleida, 36 a Llobregat-Foix, 32 a Tarragona, 28 a Terres de l'Ebre i 44 a Tordera-Besòs, així com també 53 actuacions previstes en el programa de l'Entitat Metropolitana per al 2009.

Aquestes actuacions comporten l'eliminació de vegetació i obstacles que alterin el funcionament hidràulic correcte del curs fluvial per prevenir les inundacions, lluitar contra espècies vegetals invasores i altres mesures dirigides a incrementar la qualitat dels espais fluvials.

D'aquesta manera, l'objectiu de la mesura és millorar la funcionalitat hidràulica dels cursos fluvials i la qualitat de l'entorn fluvial.

Cinc milions per al manteniment dels llits de riu
El Punt 19/2/09

L'Agència Catalana de l'Aigua destinarà cinc milions d'euros al manteniment i la conservació de llits de rius a tot Catalunya, un projecte que inclou més de 280 actuacions que milloraran la funcionalitat hidràulica dels cursos fluvials. D'aquestes actuacions, 57 corresponen a la demarcació de Girona; 38, a la de Lleida; 36, a la del Llobregat-Foix; 32, a la de Tarragona; 28, a la de les Terres de l'Ebre, i 44, a la demarcació de la Tordera-Besòs.

L'alcalde de Sant Feliu emet un decret que impedeix fer les proves de so al circuit
Diari de Girona 19/2/09

SANT FELIU DE BUIXALLEU E.B.
L'alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet (CiU), va emetre dimarts un decret d'alcaldia on s'informa que els promotors de l'autòdrom no han presentat tota la documentació per poder aconseguir la llicència d'activitats i prohibeix, per tant, que es facin les proves de so de control ambiental al circuit automobilítisc que tenia previstes l'amo del circuit per ahir.

Aquest fet suposa una trava més perquè es pugui obrir aquest circuit, que està establert a Sant Feliu sense llicència d'activitats i que no ha pogut inaugurar-se perquè els veïns van denunciar molèsties de soroll quan s'hi feien proves.

Ara, els promotors han esgotat el termini per presentar la documentació i l'alcalde afirma que aviat es prendrà una determinació sobre el cas. El que pot passar és que s'arxivi la llicència i, per tant, que els promotors, tot i haver fet els tràmits exigits per l'Ajuntament canviant el tipus d'asfalt, entre altres coses, hagin de tornar a tramitar el permís per obrir. Diari de Girona va intentar posar-se ahir en contacte amb els promotors del circuit, que dies abans havien assegurat que ja havien presentat tots els papers, però no va ser possible.