dimecres, 18 de febrer del 2009

Sobre el Projecte LIFE-Tordera 4/2/09

Enviat per David Caballé...

LIFE Tordera... un proyecto que ha muerto antes de nacer
El País.com 4/2/09

Otro de los temas tocados en el Pleno del pasado día 28, fué el proyecto Life. Montse Dediego preguntó al regidor de Medio Ambiente, Carles Aulet, sobre el estado de este proyecto que en el año 2000 recibió una dotación importante por parte de la Unión Europea para recuperar los acuiferos del rio Tordera.

La respuesta que se puede oir en el archivo de radio Tordera , es que aun no se ha hecho nada porqué la depuradora no funciona bien. Es decir 7 años después de solicitar una subvención para un proyecto que según se describe en la memoria debía estar terminado en un año y recibir la subvención correspondiente aun no se ha hecho nada. La web del proyecto Life ha desaparecido del mapa, al igual que las placas solares.

Dejo aquí algunas perlas publicadas por el propio Ayuntamiento en años posteriores, y si alguién me dice ahora que este Ayuntamiento no miente solamente puede ser por dos causas, o no sabe leer, o está sordo.

AÑO 2002

L'illa de la Tordera

En sortir de la vila, en direcció als aiguamolls, la Tordera té la peculiaritat d'haver-se subdividit en dos braços, dels quals el de la dreta és generalment més cabalós que el de l'esquerra.
Al mig queda una illa d'unes dimensions reduïdes (1,2 km², aproximadament) on, a la part baixa, la més propera al poble de Tordera, hi trobem un parc públic - El Prudenci Bertrana - on destaca una extensa plantació de plàtans i pollancres.Davant d'aquest parc hi trobarem la zona esportiva municipal.

Properament l'Ajuntament de Tordera té previst inciar una sèrie de millores en aquest espai per tal de recuperar la zona humida de la illa i les seves espècies autòctones. De la mateixa manera, el projecte de recuperació i millora de l'illa preveu convertir aquesta zona natural en un espai d'oci i passeig per als visitants.El projecte de recuperació de l'illa de la Tordera (OBSERVESE DONDE LLEVA EL LINK) ha rebut una subvenció de la Unió Europea -projecte LIFE- valorat en uns 300 milions de pessetes.

AÑO 2004

Dilluns, 29 de novembre de 2004 - 09:42h
M. Ambient i Hab.

Inauguració de les infrastructures del Projecte Life al riu Tordera

El nou projecte millorarà els nivells de laqüífer, i afavorirà la conservació de les zones humides

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, inaugurarà, el proper dilluns 29 de novembre, les infraestructures que permetran reutilitzar les aigües residuals del riu Tordera. Aquest Projecte contribueix a la recuperació dels nivells de laqüífer i a la conservació de les zones humides i els espais naturals de Tordera.La jornada dinauguració siniciarà amb una presentació del Projecte al Teatre Clavé de Tordera, a les 12:30 hores, i hi assistiran, a banda del conseller Milà i del director del Medi Natural, Ramon Luque, lalcalde de Tordera, Joan Carles Garcia. Un cop finalitzada la presentació, es farà una visita sobre el terreny per veure el funcionament de les noves infraestructures.El Projecte té com a finalitat reutilitzar les aigües provinents de lEstació Depuradora dAigües Residuals (EDAR) de Tordera, a través dun sistema natural daiguamolls que depuren laigua. Aquesta aigua neta i sanejada senvia riu amunt per recarregar laqüífer mateix i evitar que no estigui tan castigat. Laigua simpulsarà riu amunt amb unes bombes alimentades per lenergia subministrada mitjançant plaques solars.

Inaugurado a bombo y platillo y dando por hecho que el proyecto está en marcha.

Aqui os dejo el link al proyecto presentado a la Comunidad Economica Europea.

Y aquí el link a la web creada por el Ayuntamiento donde se debía encontrar la información sobre como va el proyecto en Tordera. www.aquifertordera.net . No lleva a ninguna parte como podreis comprobar.
.
Afegit personal (Xavi)…

La web del projecte no va ser creada per l’ajuntament com es diu, i no existeix ja perquè qui pagava el seu manteniment l’ha deixat de fer (no era cap administració pública).