diumenge, 16 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 14-16/7/2017...



L’ACM, CONTRÀRIA AL PROJECTE DE L’ÀREA COMERCIAL
Elmalgratenc.com 15/7/2017


A través d’un comunicat, l’Associació de Comerciants de Malgrat (ACM) ha manifestat el seu rebuig al projecte de creació de l’àrea comercial a l’Escultor Clarà. En aquest sentit, l’entitat demanarà als ciutadans el vot negatiu a la consulta popular que s’ha previst celebrar els dies 20, 21 i 22 de juliol. A més, l’ACM sol·licitarà un debat públic entre els “col·lectius acreditats”, així com el posicionament de tots els grups polítics municipals.

L’entitat ha pres la decisió en el decurs de l’assemblea celebrada aquest passat dijous al vespre. A la trobada hi han assistit una quarantena d’associats i el posicionament ha estat acordat de manera unànime.


"Decathlon Sí o No? Votem!", la nostra regidora acaba d'escriure un nou article al seu blog, informa't!

Ara mateix a la a l'alçada de

A Mataró encara es pot trobar posidònia i nacres a 3 i a 8 m de fondària.

Enllaç d'interès...

Païsatge maresmenc: l'alguer
Tubo i ulleres 15/7/2017 Enric Badosa


Quan explicareu la relació gossos amb Esterichia coli I l'extinció del corriol camanegre?

Gossos socorristes: són efectius, però tenen prohibit l'accés en temporada de bany
3/24 TV3 15/7/2017

Poden salvar fins a cinc persones d'ofegar-se a l'aigua, però tenen l'accés prohibit a les platges catalanes en temporada de bany



Els gossos han estat aquest matí els protagonistes d'una prova pilot de salvament aquàtic a la platja de Sant Pol de Mar. No són gossos qualsevol, són part d'una "patrulla canina" que ajuden equips de salvament a les platges. Els equips els formen parelles de socorrista aquàtic i un gos de salvament ensinistrat en el rescat de persones al mar. 
Amb aquesta demostració volen denunciar que ara no és possible comptar amb l'ajut dels gossos perquè tenen prohibit l'accés a les platges en temporada de bany.
Un dels protagonistes de la prova pilot que s'ha fet aquest matí a la platja de Sant Pol és el Marvin, un Terranova de cinc anys que és capaç d'arrossegar fins a la sorra a cinc persones que tinguin problemes dins de l'aigua. 


Per ajudar en les tasques de rescat porta un arnés especial on les persones que estiguin a punt d'ofegar-se s'hi poden agafar. És un salvavides de quatre potes que demostra com pot ser d'operatiu en el rescat de persones a l'aigua.


El Ramsés Martí, cap operatiu del Grup de Rescat Aquàtic Caní, explica perquè és tan important per a ells l'ajuda dels gossos:

"Una persona s'ofega molt ràpidament i, quan parlem de criatures, encara molt més ràpid. I, llavors, el que necessitem és arribar molt ràpidament. El treball amb gos et permet una anada explosiva, arribes molt més ràpid a la víctima, perquè no has de pensar a fer servir energia per tornar. T'agafes al gos i el gos et treu. Sigui una víctima, siguin dues o siguin tres" 


Malgrat l'eficàcia contrastada dels Terranova o d'altres races com els Golden Retriever en el rescat a l'aigua, no hi ha cap platja a Catalunya on la seva presència estigui permesa. Els gossos tenen prohibit accedir a la sorra de les platges durant la temporada de bany. Només es fa una excepció amb els gossos pigall. I així no hi ha manera que aquests socorristes de quatre potes puguin fer la seva feina. 
A les platges de França i Itàlia, és ja habitual veure gossos de rescat aquàtic.
L'Ajuntament de Sant Pol de Mar s'està replantejant aquesta prohibició i podria permetre l'assistència de gossos de rescat els dies de màxima afluència de banyistes a les platges.