dissabte, 22 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 21 i 22/7/2017...

Tancaments de naturalització a les platges d'Arenys
Ajuntament d'Arenys de Mar 21/7/2017


L'Ajuntament d'Arenys de Mar està instal·lant aquesta setmana a la platja del Cavaió diversos tancaments paisatgístics perimetrals. Els tancaments s'han començat a instal·lar a la zona del Portinyol, així com als rials de la Serp i de Valldemaria.

Tal i com preveu el Pla de Gestió Integral de les platges i del litoral d'Arenys de Mar, aprovat pel Ple de l'Ajuntament el 2014, s'han de delimitar les zones de protecció i recuperació dels ecosistemes sorrencs de la platja del Cavaió, per garantir la seva progressiva naturalització i la recuperació d'aquests ecosistemes tan fràgils i tan escassos a la costa del Maresme.

Els tancaments es realitzen també en base al “Projecte de naturalització de les platges d'Arenys de Mar”, encarregat per l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament al biòleg arenyenc Pere Alzina, i mitjançant el qual es fa una diagnosi acurada de l'estat natural de les platges de la vila i es proposa un extens pla d'acció per potenciar la progressiva naturalització d'aquests espais. De la mateixa manera, l'acció es fa seguint les directrius de la Comissió de Protecció i Recuperació del Litoral, formada per biòlegs i especialistes de la vila, així com tècnics municipals i la regidora de l'Àrea de Medi Ambient.


En les properes setmanes s'instal.larà la senyalització divulgativa d'aquests espais, per difondre els seus valors naturals i conscienciar a la població i a les persones usuàries de les platges sobre la necessària conservació d'aquestes zones, que han de restar tancades al pas de persones, màquines i animals domèstics.

Aquesta acció de millora de les platges també incorpora el reforç i la substitució de tots els tancaments paisatgístics de les desembocadures de rials i rieres del Cavaió i la Picòrdia, i la millora de la superfície de tots els camins d'accés a mar.

D'altra banda, la setmana vinent es començarà a instal·lar nou mobiliari fix integrat a l'entorn, per millorar les prestacions dels espais de les platges i potenciar el seu gaudi durant tot l'any. Concretament, s'instal·laran 25 papereres de fusta als passeigs, 14 bancs de fusta a les zones de jocs infantils i zones esportives, 20 banquetes de fusta al costat de les dutxes i 18 taules de pícnic a les zones que fixa el Pla de Gestió Integral.

L’Ajuntament instal·la tancaments paisatgístics a la zona del Portinyol i als rials de la Serp i de Valldemaria
Ràdio Arenys 22/7/2017

Fotografies: Ajuntament d'Arenys de Mar

El consistori tira endavant aquesta acció per tal de protegir i recuperar els ecosistemes del Cavaió.

L’any 2014 l’Ajuntament va encarregar el projecte de naturalització de les platges d’Arenys de Mar al biòleg arenyenc Pere Alzina. Aquest projecte, però, no s’ha tirat endavant fins ara quan des de la regidoria de Medi Ambient s’ha començat a fer tancament a la zona del Portinyol i dels rials de la Serp i de Valldemaria per tal de recuperar els ecosistemes del Cavaió. La regidora de l’àrea, Laia Martín, explica que l'objectiu és preservar els espais per on no passem i on pot crèixer al vegetació autòctona.

Martín ha volgut destacar que aquests tancaments no afecten la zona de bany, ja que estan situats a uns 40 metres de línia de mar, i per tant els usuaris no ho notaran. D’altra banda, la regidora apunta que també s’instal·larà una senyalització divulgativa per tal de conscienciar i explicar a la població per què s'han creat aquests espais.

Finalment Martín ha explicat que aquesta setmana ja s’han allisat els camins que van en paral·lel als rials i que faciliten l’accés al mar i ja s’ha instal·lat nou mobiliari, com papereres, zones de pícnic o banquetes de fusta a prop de les dutxes.


Elmalgratenc.com 22/7/2017


Al llarg dels dos primers dies de consulta, més de 600 persones ja han exercit el seu dret a vot a Malgrat de Mar. Ho han fet per decidir si el consistori ha de modificar el planejament urbanístic del sector Escultor Clarà. Es tracta del primer pas per a instal·lar en aquests terrenys una gran àrea comercial. Un projecte que inclouria 260 habitatges, entre d’altres.

Aquest dissabte, és el darrer dia de consulta popular. Des de les 9 h i fins les 20 h, els malgratencs i malgratenques que així ho desitgin podran votar en algun dels tres punts habilitats per fer-ho: l’ajuntament, el centre cívic, l’arxiu municipal i l’àrea de serveis personals.

El govern local vol que siguin els ciutadans els qui decideixen si Malgrat de Mar ha de tenir una gran àrea comercial, a tocar de la N-II i a l’entrada sud del municipi. La consulta popular és de caràcter vinculant. Per tant, els partits polítics que formen el govern s’han compromès a acceptar-ne el resultat.


Es reediten les cues en la segona jornada de la consulta per decidir el futur d'Escultor Clarà:


Vet aquí l'article sobre l'entorn natural de can Jalpí publicat per i escrit i sintetitzat amb destresa per la Maite Viñals