dimecres, 19 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 18-19/7/2017...

La bahía de presenta marcada estratificación térmica (superf=25.5°C;fondo a 21m=21.1°C). No se detecta agua continental (sa l~ 38)


Hem realitzat tasques de manteniment amb la retroexcavadora de l'ADF en els camins d'accés als dipòsits de Coll de Sa Palomera i a la zona del camí antic de Tossa. !!
Secretariat Federacions ADF Catalunya



Aquesta les alzines i roures cremen clarament amb més intensitat k la resta. Les altes Ta les afecten i es posen disponibles
En respuesta a  
Però broten i es recuperen ràpidament amb estructura correcta en poc temps... Aquí està la veritable diferència

Igualment per recuperar una estructura correcta:selecció de rebrots+estassada si fa o no fa el mateix q per a una aclarida d regenerat de pi

Quercus no requereix feines d'aclarida o manteniment després del foc, Pinus sí.


Greenpeace alerta de l’alta pressió urbanizadora del tram litoral Mataró-Malgrat de Mar
Ràdio Calella 19/7/2017

La zona d’alta pressió urbanitzadora delimitada per una franja vermella (Font: Greenpeace)

És una de les 53 zones “amenanaçades” per la nova bombolla immobiliària a la costa peninsular, segons adverteix l’organització ecologista. Són trams que no estran protegits mediambientalment i tindrien una bona comunicació. Dos aspectes que converteixen aquestes ubicacions en especialment atractives per als promotors immobiliaris i també administracions, on es podrien projectar noves infraesctructures.

En el seu informe Protección a toda costa 2017, Greenpeace parteix de la hipòtesi que s’està produint una nova era daurada del totxo. Assenyala aquest tram del litoral maresmenc, entre la capital i Malgrat de Mar, al límit de la província de Girona, com una de les més susceptibles a acollir nova urbanització perquè el desenvolupament actual ha deixat espai lliure a primera línia.

Greenpeace proposa posar en valor les figures de protecció mediambiental i fer un planejament del litoral en el seu conjunt, i no “municipi a municipi”.

Segons dades aportades per l’organització ecologista, la província de Barcelona és la que registra el tercer volum més d’artificialitat en la zona de Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT). És actualment del 69% de la superfície, el doble que ara fa 25 anys.



El PSC no participarà a la consulta i creu que el govern li ha de demanar perdó:

EL PDeCAT diu SÍ a l'àrea comercial d'Escultor Clarà:

Junts per Malgrat defensa el SÍ a l'àrea comercial davant de mig centenar de malgratencs: