dimarts, 18 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 16-18/7/2017...

Els comerciants s’afegeixen al no a l’àrea comercial de Malgrat
El Punt 18/7/2017

El carrer del Carme de Malgrat de Mar, un dels eixos comercials mñes actius del centre del municipi Foto: T.M.

T. MÁRQUEZ - MALGRAT DE MAR
L’Associació de Comerciants de Malgrat s’ha afegit a les veus contràries a la implantació d’una àrea comercial a la zona de l’Escultor Clarà . Un projecte que se sotmetrà a consulta popular aquesta setmana i la viabilitat del qual dependrà de la decisió de la ciutadania. El president de l’entitat, Francesc Cano, va explicar ahir que la decisió es va prendre en assemblea dels associats la setmana passada. “Considerem que la posada en marxa de l’àrea comercial pot provocar la descentralització del comerç local i, a més, el projecte contempla un creixement en habitatges que el municipi ara no necessita”, va precisar Cano. El president dels comerciants considera que la proposta va més enllà i condiciona el model de poble del Malgrat del futur “que demana en tot cas un ampli consens tant polític com de la ciutadania en general”. Tot i això, Francesc Cano assegura que l’associació fa una crida a la participació de la consulta a la qual es podrà participar els dies 20 i 21 en horari de matí a l’Ajuntament i el dissabte 22 durant tot el dia a diferents espais del municipi. El govern de Malgrat ha confirmat que el resultat de les votacions serà vinculant.

La CUP porta el debat de l'àrea comercial d'Escultor Clarà al carrer:

ERC anima els malgratencs a votar NO a l'àrea comercial i a promoure un canvi en el planejament urbanístic:


Preservem el Maresme qualifica d’“engany” la vinyeta a la C-32
El Punt Avui 18/7/2017

Detall de l’autopista C-32 al Maresme Foto: QUIM PUIG.

T. MÁRQUEZ - MATARÓ
“La vinyeta a les autopistes és un model caduc a Europa, que castiga els conductors de la mateixa manera i no per l’ús del vehicle, i en el cas de la C-32 al Maresme és un engany.” Taxatiu. El portaveu de la plataforma Preservem el Maresme, Antoni Esteban, va recordar ahir que l’entitat havia votat en assemblea “un no rotund” al nou model que ahir va fer públic el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. “Representa allargar sine die el peatge d’una autopista que el territori continua pagant des dels anys seixanta”, va precisar Esteban, que va reclamar, un cop més, unitat política i territorial de la comarca per aconseguir les demandes recollides en la Declaració del Maresme, “que va ser aprovada per unanimitat al Parlament”.

Des de l’entitat es recorda que la prioritat del Maresme és racionalitzar la carretera N-II. “Una racionalització que no serà possible si no existeix una via alternativa al trànsit que no sigui de pagament i que nosaltres defensem que ha de ser la C-32”, comenta, i hi afegeix “la justa reclamació dels 97,4 milions que la Generalitat va rebre de l’Estat i que mai va invertir en la mobilitat de la comarca”. En aquest sentit, Antoni Esteban explica que, en un esforç per consensuar una veu única sobre la mobilitat al Maresme, el Consell Comarcal va aprovar una moció “en què s’incloïa l’expressió «gratuïtat de l’autopista»”. Al juny es va anunciar que el Consell encarregaria un nou estudi tècnic per validar i prioritzar el pla presentat per la Generalitat el desembre passat. Un estudi que hauran de pagar els ajuntaments i que hauria d’estar enllestit a finals d’any, segons les darreres previsions. Més informació a la plana 13.


Per exemple, a , inspeccionen tendes acampades i es fan diverses denuncies x fer foc en franja inferior 500m zona forestal 2/4

El Punt Avui 18/7/2017

L’ordenança sobre tinença d’animals domèstics s’endureix per lluitar contra el descontrol dels orins a la via pública

El text, que es portarà a aprovació en el ple vinent, preveu multes d’entre 100 i 400 euros per als infractors

Un gos orina en un arbre en una plaça del barri de les Creus de Pineda de Mar ahir a la tarda Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - PINEDA DE MAR
Els propietaris de gossos de Pineda que els treguin a passejar a la via pública hauran de dur obligatòriament una ampolla amb aigua i bosses que es puguin tancar per demostrar que quan l’animal faci les seves necessitats diluiran els orins amb aigua i recolliran els excrements. En aquests termes es basarà la revisió del text de l’ordenança sobre tinença d’animals domèstics que es portarà a aprovació en el ple de la setmana vinent. La mesura, que acumula un intens debat en el si del govern, es pren davant l’agreujament de la presència d’orins als espais públic, les queixes dels ciutadans i la necessitat de regular la convivència davant la manca de civisme d’alguns propietaris. Fins ara l’ordenança només feia incís en l’obligació de recollir els excrements a la via pública i, en concret, prohibia que el gos orinés a les façanes dels immobles. “La nova ordenança obligarà ara a diluir les miccions que l’animal faci a tot l’espai públic, perquè els orins representen una important despesa perquè malmeten el mobiliari urbà i perquè són un problema seriós de salubritat”, comenta la regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC). L’objectiu, si l’ordenança supera el tràmit del ple i no hi ha problemes administratius afegits, és que el mes d’octubre comenci a aplicar-se la nova normativa després d’una campanya d’informació i conscienciació prèvia perquè la ciutadania conegui els canvis i que començarà en les pròximes setmanes. No dur l’ampolla o la bossa pot ser motiu de sanció lleu i d’una multa d’entre 100 i 400 euros. “Hi haurà prou temps per informar la gent abans no es comenci a multar”, assenyala Biosca, que insisteix que les modificacions “no responen en cap cas a l’afany recaptatori”. “Som conscients que es tracta d’una situació complexa de resoldre, però s’ha de fer. Quan el gos orini a la via pública, sigui en un arbre, a la sorra de plaça o al carrer, l’amo hi haurà de llençar aigua”, insisteix la regidora.

Biosca destaca la necessitat urgent de trobar una solució efectiva al problema “que necessita de la col·laboració dels propietaris de gossos” i assenyala que molts veïns del municipi ja s’han conscienciat que “un petit gest com aquest representa un pas molt important per garantir la convivència pacífica entre humans i animals en l’espai de tots”.

Quan el gos orini a la via pública, sigui en un arbre, a la plaça o al carrer, l’amo haurà de llençar-hi aigua
Sílvia Biosca (PSC)
REGIDORA DE COMUNICACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE PINEDA DE MAR


EXIT TOTAL platja per gossos a moltisima gent, cap conflicte i totalment neta 💪👏👏
Això vol dir que a la resta de platges no es pot accedir amb gossos deslligats?
No durant epoca d'estiu, el que no estic segur si esta permes lliurement de 21h a 9h
Resum... Els usuaris ni coneixen ni respecten la normativa, i l'ajuntament es desenten totalment del tema... Gràcies

Canicross, bikejoring, dog friendly beach, terranoves d newfywater,..amb què + ens sorprendrà properament
incorpora gossos al servei de socorristes a la platja


. és acusació particular contra el criador ilegal de gossos de Blanes. Agraïm a el seu treball com a advocat
De camí a Girona x defensar el cos contra l'individu q els va amenaçar després dels crims d'Aspa, que declara com investigat
En respuesta a  
Posposada la declaració d'avui perquè del Jutjat no poden assegurar que hagin cotat correctament l"investigat.Esperarem a la propera citació